An woont in Pellenberg. Ze is 53 jaar en trotse mama van Simon en Thomas, beiden 25 jaar.
Naast advocaat is zij ook docent aan de UCLL waar zij haar expertise in ondernemings- en vastgoedrecht deelt met de studenten.
Bovendien is zij schepen van lokale economie, streekontwikkeling, onderwijs en buitenschoolse kinderopvang in Lubbeek en voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst Lubbeek.
"Als Schepen ervaar ik dagelijks hoe het federaal en Vlaams beleid de contouren bepalen waarbinnen je lokaal aan de slag kan en moet.
Voor een vlotte wisselwerking is het dan ook belangrijk om een rechtstreekse lijn met Brussel te hebben, zoals we nu hebben met Theo en Arnout. Deze rechtstreekse lijn met het federaal en Vlaams parlement alsook met de provincie zorgt voor een optimale informatiedoorstroom, dossieropvolging én impact.
Binnen mijn bevoegdheden konden we in Lubbeek heel wat mooie projecten realiseren dankzij subsidies van deze hogere overheden: oprichting zomerschool, STEM-academie, het Zomerhuis (opvangtehuis voor Oekraïners), tal van initiatieven voor lokale economie, …
Ook de nieuwe school van Pellenberg, het project dat ik als Schepen van Onderwijs trek, kan rekenen op heel wat subsidies zowel van Agion (departement Onderwijs) als van onroerend erfgoed. Het kasteel de Maurissens werd immers beschermd als monument met overgangszone.
Ik geloof sterk in de meerwaarde van een kruisbestuiving tussen de verschillende overheden en niveaus. Ervaring en kennis heb je immers nooit genoeg.
Met veel enthousiasme zal ik me inzetten voor de federale verkiezingen als 7de opvolger op de Kamerlijst én voor de gemeenteraadsverkiezingen vanop de tweede plaats.
Waarop zal mijn focus liggen voor 9 juni? Justitie, ondernemers en tewerkstelling.
Een efficiëntere justitie die dichter staat bij wat er leeft in de maatschappij.
Als advocaat mag ik na 30 jaar wel zeggen dat ik de werking van justitie vrij goed ken. Justitie kan en moet efficiënter en sneller. Justitie moet dichter staan bij wat er leeft in de maatschappij. Nu draaien ze vaak op twee snelheden. De kloof tussen beiden moet gedicht worden.
Een ondernemingsvriendelijk beleid dat jobs oplevert.
Verdediging van de belangen van werkgevers doe ik al jaren in mijn advocatenpraktijk, waar de focus op ondernemingsrecht ligt. Als Schepen van lokale economie beoog ik het aanspreekpunt en de stem van de ondernemers te zijn. Ondernemers zijn de motor van onze maatschappij. Zij zorgen voor tewerkstelling, voor een winkelbeleving en voor ondersteuning van tal van sociale initiatieven. Ondernemers verdienen onze steun. Zij nemen risico maar het moet haalbaar blijven voor hen. Te hoge belastingdruk fnuikt de economische creativiteit.
Een job die beduidend méér loont dan niet-werken en de beste garantie is op integratie.
Werken dient te lonen. De kloof tussen werken en niet-werken moet groter. Als voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst leg ik sterk de klemtoon op tewerkstelling. Dit is immers de beste garantie op integratie, een beter en stabiel leven.
Heel wat federale uitdagingen dus. Met uw steun ga ik deze graag aan en hoop ik een steentje te kunnen verleggen. Ik zal de stem uit het werkveld vertolken, vanuit mijn ervaring als Schepen, als advocaat en ondernemer. Trots zet ik mijn schouders mee onder de sterke N-VA Kamerlijst, getrokken door onze Burgemeester. (R)écht voor U! Voor Vlaamse welvaart!”
Curriculum:
- Licentiaat Rechten, KU Leuven 1993
- Aggregatie HSO / NUHO Rechten, KU Leuven 1993
- Postuniversitaire opleiding curator – vereffenaar, KU Leuven 2005
- Advocaat aan de Balie te Leuven sinds 1993
- Plaatsvervangend Rechter bij de Rechtbank van Koophandel te Leuven 2013 - 2018
- Lector UCLL – Bedrijfsmanagement – Rechtspraktijk sinds 2016
- Docent Syntra AB Leuven (voorheen CMO Haasrode) sinds 1995 – opleiding vastgoedmakelaar
- Docent Cevora – bouwrecht sinds 2008